Takamagahara

Takamagahara

Takamagahara er en overjordisk verden inden for shintoismen, hvor det menes, at de første guder havde og endnu har hjemme. Af den grund betegnes Takamagahara ofte som shintoismens svar på Himlen, idet der altså er tale om en hinsides verden, som opstod, før Jorden blev til. Af samme grund skildres Takamagahara typisk som et himmelsk univers med skyer, selvom der er delte meninger om, hvor højt oppe Takamagahara egentlig befinder sig, idet det sagtens kan være ude i universet, hvor der trods alt ikke eksisterer skyer. Ikke desto mindre er Takamagahara forbundet til Jorden via en trappe kaldet Ame-no-ukihashi, hvilket gør det muligt for de himmelske guder at betræde Jorden. Det var eksempelvis fra denne, at Izanagi og Izanami skabte Japan ved at gøre den flydende klode fast. Hvorvidt denne bro endnu eksisterer er også omdiskuteret, idet nogen mener, at den er gået i stykker, så de himmelske guder ikke længere kan besøge Jorden.

Takamagahara er et hjem for guderne, og altså ikke et paradis, hvor sjæle finder fred. Sjæle, ånder og jordiske guder er derimod knyttet til den jordiske verden, hvor det dog siges, at der eksisterer en spirituel parallelverden, som Takamagahara sådan set også er en del af. Af den grund kan man ikke se Takamagahara, da den både ligger uden for fysisk og sanselig rækkevidde. Takamagahara opstod, da himmel og land blev frakoblet hinanden i tidernes morgen, og det var således hér, de første guder havde hjemme, indtil nye guder opstod og fandt vej til Jorden, efter at denne var blevet gjort fast - eventuelt med det formål at skabe en perfekt verden.

Shinto-guder beskrives ofte som menneskelignende skabninger, og Takamagahara betegnes derfor også som et menneskeligt bondesamfund lig med det, der eksisterede i Japan i samme periode, hvor myten om Takamagahara opstod. Af den grund er der også teorier om, at Takamagahara i virkeligheden er en legende om et virkeligt sted på Jorden - enten i Japan eller sågar Sydkorea, mens andre mener, at man bare ikke havde fantasi til at opfinde andet end en guddommelig efterligning af den menneskelige verden.

 

Total Page Visits: 227 - Today Page Visits: 1