Ninigi

Ninigi

Ninigi - hvis officielle navn er Ninigi-no-Mikoto - er en gud, der inden for japansk mytologi siges at have påbegyndt den japanske kejserslægt, idet han forlod himlen og drog til Jorden, hvor hans oldebarn blev Japans første kejser: Jimmu. Ninigi anses derfor for at være bindeleddet mellem guderne og den japanske kejserslægt, som længe blev anset for at være guddommelig helt frem til slutningen på Anden Verdenskrig, hvor Kejser Hirohito frasagde sig denne status som konsekvens af Japans nederlag i krigen, der i høj grad var et resultat af, at Japan netop betragtede sig selv som gudernes land, hvilket også var en af forklaringerne på, at soldater var villige til at ofre sig selv for Kejseren.

Ninigi bragte blandt andet de tre royale skatte med sig (et spejl, et sværd og et smykke), som siden er gået i arv i kejserslægten som et bevis på dennes forbindelse til guderne. Ninigi er selv barnebarn til solguden Amaterasu, der anses for at være en af de vigtigste guder i shintoismen, og det var da også hende, der bad ham om at tage til Jorden for at regere denne. Denne "jord" var det japanske Ø-rige, der ifølge den japanske mytologi blev skabt af guderne Izanagi og Izanami, og nærmere betegnet ankom han til Miyazaki-præfekturetKyushu, hvor den japanske kejserlægt således tog sin begyndelse.

Ifølge legenden blev Ninigi og hans efterkommere gjort dødelige, da han blev forbandet efter at have afvist en kvinde grundet hendes udseende. I stedet giftede han sig med hendes søster, Konohanasakuya-hime, der blandt andet er gudinden for vulkaner - heriblandt Fuji-bjerget. Med hende fik han tre sønner, hvoraf den ene af disse altså var bedstefar til Japans første kejser: Jimmu, der ifølge sagnet blev født i 711 før vores tidsregning. Ninigi døde selv af alderdom, og i dag findes der helligdomme dedikeret til ham.

Ligesom med mange andre guder i japansk mytologi bliver Ninigi oftest portrætteret som et menneske med samme påklædning og frisure som datidens japanere.

Total Page Visits: 149 - Today Page Visits: 1