31. marts 2015: Ueno Park

På denne dag besøgte jeg:

 

Tokyo:

-Ueno Park

-Ueno Zoo

-Nationalmuseet i Tokyo

Forår i Ueno Park

Mit yndlingsdyr er pandaen, og før jeg kom til Japan, havde jeg aldrig set en panda i virkeligheden. Jeg havde derfor planlagt at besøge Ueno Zoo i Tokyo, mens jeg stadig var i byen. Da denne befinder sig i Ueno park, blev jeg nødt til at tage toget dertil – og det var jeg ikke den eneste, der havde besluttet sig for. Jeg var ankommet til Japan, samtidig med at kirsebærtræerne blomstrede. I Japan fejrer man dette ved at tage ud og nyde synet af de lyserøde blomster med familie og venner, og eftersom Ueno park er spækket med kirsebærtræer, var dette sted proppet med flere mennesker end jeg nogensinde havde set – selvom det var hverdag. Der var tusinder og atter tusinder af mennesker i parken, hvor kronbladende fra de udsprungne kirsebærblomster dalede ned som lyserød støvregn. Jeg havde ellers nærstuderet kortet over parken, inden jeg gik ind, men når man blev fanget i vrimlen, mistede man fuldkommen overblikket, for sammenlignet med danske parker, så er Ueno park nærmest en lille landsby i storbyen.

 

31. marts 2015: Ueno Park
Kirsebærtræer (og mennesker) i Ueno Park
31. marts 2015: Ueno Park
Køen til Ueno Zoo

Ueno Zoo og Nationalmuseet

Det lykkedes mig dog at lokalisere indgangen til zoologisk have, hvor der var lange køer ved hver eneste billetluge. Der var oven i købet en hel del børnefamilier, og jeg bemærkede hurtigt, at man i Japan ikke går så meget op i at benytte barnevogne og klapvogne, da de er besværlige at gå rundt med i så befolkede områder. I stedet bærer mødre deres børn i en slynge, og dem der kan gå bliver opfordret til at gå. Betalingen for billetten var selvautomatisk, og det kostede kun 600 yen (ca. 35 kr). Tokyo zoo er ikke en særlig mangfoldig dyrepark, men den er stor, så der er godt plads og langt mellem dyrene. Allerede fra indgangen blev det dog tydeligt, hvor populær pandaen er i Japan. Der var simpelthen sat op til kø, så folk i grupper blev dirigeret ind i panda-grotten, der ikke var synlig udefra.

Med udsigt til at bruge lang tid på at vente valgte jeg derfor at se lidt på de andre dyr imens og så tage forbi pandaerne på turen tilbage. Det var en temmelig varm dag, så de fleste dyr var enten inaktive eller holdt sig inde i bygningerne. Jeg endte herefter med at bruge en halv time på at vente på at komme til at se havens to pandaer, og da det endelig blev min tur, så lå de også bare og sov. Folk stod og ventede på, at de skulle vågne og blive mere aktive, men for at have flow i køen, blev man med tiden bedt om at komme videre.

Jeg forlod derfor zoo med en lidt skuffet oplevelse og vendte tilbage til parken, hvor der stadig var proppet med mennesker i hver eneste afkrog. Jeg ville gerne videre til Japans museer, der også befandt sig i parken, men jeg havde ikke helt overblik over, hvilke typer museer det var. Hjemmefra havde jeg læst lidt om det nationale videnskabsmuseum, men da jeg ikke kunne finde frem til dette, gik jeg ud fra, at det hørte til nationalmuseet, som var temmelig nemt at lokalisere, eftersom det var en gigantisk bygning i udkanten af parken.

31. marts 2015: Ueno Park
Sovende panda

Jeg købte en billet til nationalmuseet og bevægede mig indenfor, hvor jeg fik indsigt i Japans historie gennem udstillede kimonoer, samurairustninger, porcelæn og skriftruller. Der var en afdeling, som var lukket, så jeg antog, at det var det nationale videnskabsmuseum, men da jeg kom hjem til Danmark, fandt jeg dog ud af, at det nationale videnskabsmuseum er et selvstændigt museum, der ligger lige i nærheden – det er dog ikke lige så synligt som nationalmuseet, som jeg i stedet endte med at besøge.

Eftersom klokken var ved at være mange, og de forskellige steder skulle til at lukke, tog jeg toget tilbage til Shinjuku, hvor jeg gjorde klar til at gå tidligt i seng på denne sidste nat i Tokyo, inden turen dagen efter gik til Osaka. På grund af mængden af mennesker havde jeg brugt det meste af dagen på at gå rundt i et låst tempo, og jeg fik derfor ikke set så meget, som jeg gerne ville, men det var rart at få kendskab til en anden del af den japanske hovedstad.

 

Dagens højdepunkt: Nationalmuseet i Tokyo er kæmpestort og fyldt med mange historiske effekter, der fortæller om Japans unikke kultur

 

Dagens gode minde: Jeg fik for første gang i mit liv set en levende panda.

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 1220 yen.

 

Dagens gode råd: Vær forberedt på, at der kan være kø i op til en time, hvis man vil se pandaerne i Ueno zoo på en dag, hvor der er mange mennesker.

 
Total Page Visits: 581 - Today Page Visits: 1