15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto

På denne dag besøgte jeg:

 

Matsumoto:

-Matsumoto-borgen

-Tenjin Fukashi-helligdommen

 

Hikone:

-Hikone-borgen

 

Kyoto:

-Fushimi-borgen

-Kejser Meijis mausoleum

 

Matsumoto

Min sidste dag i Japan for denne gang startede med, at jeg tjekkede ud fra mit hotel klokken 7. Jeg slæbte min bagage bestående af en efterhånden fyldt sportstaske med mig på vej mod stationen. Gadebilledet bar præg af nattens festligheder, da der lå cigaretskodder, dåser og affald rundt omkring, men det var allerede ved at blive fjernet af gadefejerne, ligesom ravne snuppede, hvad der kunne spises. Da jeg ankom til stationen, steg jeg på et tog mod nord, da jeg denne dag valgte at tage til Matsumoto, der ligesom Takayama er to timers kørsel fra Nagoya. Hér var vejret noget dårligere, da det var temmelig overskyet, da jeg ankom.

Det første, jeg gjorde, var at opmagasinere min bagage i et af møntskabene på stationen, så jeg ikke behøvede at slæbe rundt på så meget. Herefter begav jeg mig ud i byen og satte kursen mod Matsumoto-borgen, der er den sidste af Japans tre bedste borge, som jeg skulle se. Jeg havde allerede været i Kumamoto, hvor borgen desværre kun kunne nydes på afstand, og for to år siden havde jeg været i Himeji. Mens Himeji-borgen er hvid, er de to andre mørke, og Matsumoto-borgen er ligesom Himeji-borgen en af Japans kun 12 originale borge.

 

15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto
Matsumoto-borgen

 

 

15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto
Matsumoto-borgen

Mens jeg gik igennem Matsumoto, var der ikke specielt mange mennesker, men da jeg ankom til borgen, var der spækket med folk. Jeg købte en billet, så jeg kunne komme tæt på bygningen og eventuelt bevæge mig ind i den, men da jeg kom forbi murene, viste det sig, at der var kø hele vejen igennem borgen og helt ud til pladsen. Der var et skilt, hvor der stod, at ventetiden var 40 minutter, og da det begyndte at småregne, besluttede jeg mig for at droppe turen ind i borgen. Matsumotos borg er tydeligvis populær, og når det tilmed var en lørdag, havde folk åbenbart ikke noget imod at tage så langt bare for at se den. Jeg brugte lidt tid uden for parken på at nyde synet af borgen på nært hold, men den var faktisk mest imponerende på afstand på den anden side af voldgravene, hvor den typisk fotograferes med en tilhørende rød bro, der virkelig tiltaler borgen.

Hikone

Inden jeg gik tilbage mod stationen, passerede jeg først forbi en helligdom, som jeg fik øje på på min GPS-app, og efter at have forsynet mig med min bagage tog jeg atter toget tilbage til Nagoya, hvor jeg denne gang hoppede på en shinkansen mod vest. Jeg steg af på Kyoto station og opmagasinerede igen min bagage i et møntskab, så jeg kunne bruge resten af dagen på at få set de sidste ting, jeg ville.

Først tog jeg til Maibara, hvorfra jeg tog videre til Hikone, der ligesom Matsumoto har en af Japans få originale borge. Desværre bærer prisen også præg af dette, for jeg syntes, det var lidt for dyrt at komme ind og se selve borgen, og der var også rimelig mange mennesker, så jeg brugte i stedet tiden på at gå rundt i parken og nyde kirsebærtræerne, hvilket vist også var det, der havde trukket flest besøgende til, eftersom der var flere hundrede træer.

 

15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto
Kirsebærtræer ved Hikone-borgen

 

15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto
Fushimi-borgen i Momoyama

Momoyama

Dagen stod i borgenes tegn, for efter at have nydt synet af kirsebærblomsterne tog jeg tilbage til stationen og begav mig denne gang til Momoyama i det sydlige Kyoto, hvor der befinder sig en knap så kendt borg, der er frit tilgængelig for offentligheden. Grundet sikkerhedsproblemer med jordskælvssikringen er det dog ikke længere muligt at komme ind i borgen, men den er stadig ret flot at betragte udvendigt, hvilket jeg fik rig mulighed for, idet jeg måtte søge i tørvejr under borgens indgangsport, da et skybrud brød ud på turen dertil. Borgen ligger på en grund, der tidligere fungerede som en forlystelsespark, og foruden mig var der kun en løber til stede. Eftersom det var tusmørke kunne jeg desværre ikke få nogen gode billeder, men netop fordi det var sent på dagen, var der en unik atmosfære ved at gå rundt og betragte en seværdighed i et område, der virkede forladt.

På vej mod borgen passerede jeg også forbi General Nogis helligdom - han var en general, der begik seppuku, da Kejser Meiji døde i 1912, og i nærheden af borgen ligger nemlig Kejser Meijis grav, som jeg selvfølgelig også ville besøge. Denne kan dog kun betragtes på afstand bag et hegn. Der er tale om et halvkuppelformet mausoleum bag en torii-port, som ligger for enden af en nærmest endeløs trappe. Hér havde jeg udsigt udover et hav af lysende bygninger, mens mørket hurtigt faldt på.

Jeg begav mig derfor tilbage til stationen sammen med skolebørn, der var på vej hjem fra tennis, kendo og alle de andre aktiviteter, som japanske unge laver efter skole. Og så var min sidste aktivitet i Japan for denne gang sådan set overstået.

15. april 2017: Matsumoto, Hikone og Kyoto
Kejser Meijis mausoleum

Jeg ankom til Kyoto ved 19-tiden, og inden jeg hentede min bagage, valgte jeg at købe en masse mad, som jeg kunne tage med tilbage til Danmark. Herefter hentede jeg min taske og steg på et direkte tog til Kansai lufthavn, hvor jeg skulle tilbringe natten, for mit Rail Pass udløb denne dag, og mit fly gik tidligt næste morgen, så det var bare mest praktisk at overnatte i lufthavnen. Finnair havde igen overbooket deres fly, så det var med at være først i køen ved checkin.

Dette havde været en travl men spændende tur, og jeg glædede mig allerede til at vende tilbage næste år, hvor det blev til en sommerferie i Japan, idet jeg havde tænkt mig at bestige Fuji-bjerget, der kun er åbent for besøgende i juli og august. Indtil da ville jeg sørge for at få trænet benene, for det der har karakteriseret denne rejse var smerter i knæene, grundet de utallige kilometer jeg fik gået hver dag. Især trapper er noget, man ikke kan komme udenom i Japan.

Feriens højdepunkt var besøget i Akiyoshido-grotten, men turen til Miyajima var også mindeværdig, fordi jeg for første gang fik besteget et bjerg fra fod til top. Og selvom jeg for første gang også fik besøgt en japansk festival, så var der dog så mange mennesker, at det ikke ligefrem var noget, der gav mig lyst til at gentage oplevelsen

 

 

Dagens højdepunkt: Selvom borgene i Matsumoto og Hikone er originale borge, så var det faktisk Fushimi-borgen, der gav det største indtryk, fordi jeg her gik rundt alene - både ved borgen og ved Kejser Meijis grav

 

Dagens gode minde: At se en militærhelikopter flyve over Matsumoto-borgen. Et finurligt møde mellem fortid og nutid

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 610 yen.

 

Dagens gode råd: Husk at planlægge ekstra meget, så der altid er noget at sætte på programmet, hvis der er tid til overs på ferien.

Total Page Visits: 622 - Today Page Visits: 1