Haguro (414 m.)

Haguro (414 m.)

Haguro-bjerget er et af de tre hellige bjerge i Yamagata-præfekturet, der tilsammen er kendt som Dewa-Sanzan. De to andre bjerge er Gassan-bjerget og Yudono-bjerget, der repræsenterer henholdsvis døden og genfødsel, hvorimod Haguro-bjerget repræsenterer fødsel. Med sine blot 414 meter er Haguro-bjerget desuden det mindste af de tre bjerge, der egentlig har rødder til shintoismen, men med tiden blev de i stedet et hovedsæde for religionen shugendo, der opstod som en slags fusion mellem shintoismen og buddhismen. Af den grund er det også endt med at blive buddhismens livssyn, bjergene repræsenterer. Disse har oprindeligt været en del af en pilgrimsrute, hvor det altid har været normalt at besøge de tre bjerge i den rækkefølge, som livet består af ifølge buddhismen - altså fødsel, død, genfødsel, hvilket vil sige, at Haguro er det første bjerg, som mange tager forbi under en pilgrimsfærd til Dewa-Sanzan.

Dewa-Sanzan er blandt andet kendt for at være de ældste tilbedte bjerge i Japan, og på Haguro-bjerget finder man også en ældgammel pagode, der i dag har status som nationalskat. I og omkring de tre bjerge er også flere helligdomme og templer - heriblandt nogle af de templer i Japan, hvor man opbevarer de kendte selvmumificerede munke.

Eftersom Haguro-bjerget er det mindste af Dewa-Sanzan er det også dette, der er nemmest og bestige, og det er samtidig det eneste, der kan bestiges året rundt. De to andre bjerge er nemlig en del højere, så de bliver begge beklædt med sne om vinteren, hvilket fører til, at de lukkes af for offentligheden. En traditionel pilgrimsfærd til Dewa-Sanzan har derfor altid foregået i sommerhalvåret.

Haguro-bjerget er også det bjerg, der ligger nærmest byen Tsuruoka, hvorfra man kan komme til Dewa-Sanzan med bus. Turen tager cirka 40 minutter, men i sommerhalvåret kører bussen hele vejen frem til toppen af bjerget, hvor man kan være fremme på et kvarter. Ellers er der både vandrestier og trapper, der gør det nemt at bestige bjerget til fods.

Total Page Visits: 207 - Today Page Visits: 1