Toyokawa Inari

Toyokawa Inari

Toyokawa Inari er et populært anvendt navn for templet Myogonji, der er beliggende i byen Toyokawa i Aichi-præfekturet. Selvom der oprindeligt var tale om et buddhistisk tempel, så står der ved dets indgang en torii-port, der ellers hører til shinto-helligdomme, og så er det oven i købet shinto-gudinden Inari, man ved templet tilbeder. Hun er blandt andet gudinde for ris, sake og ræve, og derfor er stedet også kendt for sine utallige rævestatuer, der er et hyppigt anvendt symbol ved Inari-helligdomme i Japan. Disse er populære at besøge ved nytår, og Toyokawa Inari trækker især kendte kunstnere til i denne tid, ligesom templet historisk set har været et eftertragtet sted for vigtige personligheder, der har villet bede for en sejr i krig. 

Templet blev grundlagt i 1441, men majoriteten af de nuværende bygninger blev dog opført i løbet af 1800-tallet og starten af 1900-tallet, efter templet blev flyttet til sin nuværende grund i 1828 - mens den ældste struktur er en port, der kan dateres tilbage til 1536.

Grunden til, at Toyokawa Inari kan betragtes som både et tempel og en helligdom skyldes, at man i 1800-tallet forsøgte at bryde med buddhismen i Japan for i stedet at forbedre shintoismens status. Det såkaldte Myogonji-tempel skiftede derfor til at blive en Inari-helligdom, men ved templet formåede man at holde fast i de buddhistiske værdier og grundtanker, så der i dag er tale om et af de mest symbiotiske eksempler på, hvordan buddhismen og shintoismen fungerer side om side i Japan.

Toyokawa Inari ligger lige ved siden af Toyokawa Inari station og Toyokawa station.

Total Page Visits: 436 - Today Page Visits: 1