10 steder der var proppet med mennesker

Japan er et folkerigt land, der årligt tiltrækker millioner af turister, så mange steder er der fyldt med mennesker – især i weekender og på helligdage. I nogle perioder er det dog særligt populært for folk at rejse til Japan, hvilket eksempelvis er tilfældet om foråret, når kirsebærtræerne blomstrer, mens nogle byer er populære destinationer, så det generelt bare vrimler med turister i disse, og specielt ved de mest kendte attraktioner. Det kan derfor ikke undgås, at man nu og da befinder sig i et menneskehav i Japan, hvilket jeg personligt forsøger at undgå, idet jeg synes, at tilstedeværet af folk og larm forringer oplevelsen af at rejse. Men alligevel havner jeg nu og da i situationer, hvor jeg er omgivet af mennesker.

Dette er en liste over 10 steder i Japan, hvor der bogstavelig talt var proppet med mennesker, da jeg besøgte disse. Listen inkluderer både bydele såvel som seværdigheder, men ikke almindeligt travle steder som stationer og offentlig transport. Klik på billederne for at læse rejsedagbogsindlæg fra den pågældende dag.

 

10: Kotokuin

10 steder der var proppet med menneskerKotokuin er et tempel beliggende i Kamakura, der er kendt for sin store Buddha–statue, som nærmest er blevet byens vartegn. Denne er derfor velbesøgt, hvilket jeg da også fik at mærke, da jeg i 2016 besøgte Kamakura og Kotokuin. Imens der ikke var mange besøgende ved det nærliggende Hasedera–tempel, så var der derimod fyldt med folk ved Kotokuin, hvor der specielt var mange udenlandske turister fra Asien. Jeg gik derfor ud fra, at de var buddhister, der var kommet for at se Buddha–statuen af religiøse årsager, men generelt var der bare mange folk, som var kommet for at se statuen og tage billeder af den. De fleste befandt sig derfor omkring statuen, mens andre dele af templet var stort set mennesketomme.

9: Bambuslundene i Arashiyama

10 steder der var proppet med menneskerArashiyama–distriktet i Kyoto er kendt for sine bambuslunde, der dagligt tiltrækker tusindvis af mennesker, men herudover er der også nogle populære templer i området. Da jeg første gang besøgte Arashiyama–distriktet i 2017, blev jeg overrasket over, hvor populære bambuslundene i virkeligheden var, for disse var simpelthen proppet med turister, så der på de smalle stier var fyldt med larm i form af alverdens sprog. I 2023 besøgte jeg bambuslundene om morgenen, hvor der ikke var så mange folk til stede, hvilket gav en helt anden stemning, men dagen efter tog jeg så forbi bambuslundene senere på dagen, hvor jeg straks genkaldte oplevelsen fra 2017, for igen overgik mængden af mennesker antallet af bambusrør.

8: Okage Yokocho

10 steder der var proppet med menneskerByen Ise er kendt for at have Japans vigtigste helligdom, hvilket naturligvis trækker mange folk til byen. Der var da også fyldt med mennesker ved Ise–helligdommen, da jeg besøgte denne i 2023, men helligdommen befinder sig på en så stor grund, at der var plads nok til de mange folk, der besøgte den. Anderledes forholdt det sig, da jeg begav mig videre til den historiske gade kendt som Okage Yokocho, hvor hundreder og atter hundreder af mennesker befandt sig, selvom det ellers var formiddag på en hverdag. Stort set alle var tilmed japanere, så jeg var sikker på, at jeg havde overset en helligdag, men det var en helt almindelig dag, og børn gik da også rundt i skoleuniformer. Hvorfor de ikke var i skole, og hvorfor folk ikke var på arbejde, fandt jeg aldrig ud af.

7: Namba

10 steder der var proppet med menneskerI 2023 besøgte jeg Koyasan, hvorefter jeg tog tilbage til Osaka, hvor mit hotel befandt sig. Eftersom det stadig var lyst, valgte jeg at tage forbi Namba-distriktet for at se nogle af Osakas seværdigeder, men hér var der fyldt med så mange mennesker, fordi det var blevet eftermiddag, så japanerne derfor var begyndt at få fri fra skole og arbejde. Herudover var der dog også mange turister, hvoraf de fleste af disse var asiatiske af slagsen, og ved at befinde mig i det enorme menneskemylder, følte jeg virkelig, at jeg var havnet i en storby, selvom andre egne af Osaka ikke var nær så travle som denne.

6: Sensoji

10 steder der var proppet med menneskerI 2023 var jeg i Japan under Kulturens Dag, hvilket er en national helligdag, så der var naturligvis mange folk i gaderne, hvilket jeg allerede fik at mærke, da jeg tidligere på dagen ankom til Japan og ikke kunne finde et eneste ledigt opbevaringsskab til min bagage. Jeg måtte derfor tage hen til mit hotel og efterlade den, hvorefter jeg tog videre til templet Sensoji i nærheden, hvor der dog var et enormt menneskemylder bestående af både japanere og turister. Mange var nemlig kommet for at opleve Shirasaki no Mai (hejredansen), som jeg da også havde planlagt at se på forhånd, men da denne var ovre, kunne jeg ikke vente med at komme væk, for det var slet ikke til at bevæge sig rundt i den gigantiske strøm af mennesker, så selve templet gad jeg ikke at besøge, eftersom jeg havde set det mange gange før.

5: Himeji-borgen

10 steder der var proppet med menneskerHimeji-borgen er Japans største og mest populære borg, og det fik jeg i sandhed at føle, da jeg for første gang besøgte borgen i 2015, hvor den lige var åbnet op efter en længere renovering. Der var derfor fyldt med mennesker, som var kommet for at se borgen. Faktisk så mange, at der nærmest var kø hele vejen igennem borgen, som det derfor tog lang tid at komme igennem. Langt de fleste besøgende var dog japanere, hvilket inkluderede store turistgrupper, og de fleste folk var tilmed oppe i årene, så de gik langsomt, men borgen er heldigvis stor, så der var en masse detaljer at beundre, selvom menneskemylderet forringede oplevelsen.

4: Ueno Park

10 steder der var proppet med menneskerDa jeg i 2015 var i Japan for første gang, blev min anden dag brugt i Ueno Park, hvor mange andre ligeledes havde valgt at bruge deres dag. I denne periode var kirsebærtræerne nemlig i flor, så der var fyldt med folk, som var ude for at nyde disse, men mange tog også forbi parkens seværdigheder, hvilket inkluderede Ueno Zoo, som jeg også besøgte. Allerede ved indgangen var der massiv kø, og inde i den zoologiske have vrimlede det også med mennesker. Det overgik dog ikke Ueno Park, hvor folk enten gik eller sad alle vegne, så det både var svært at komme frem og samtidig nyde synet af kirsebærtræerne, fordi der simpelthen var så meget larm.

3: Takayama Festival

10 steder der var proppet med menneskerJapan er kendt for sine mange festivaler, og da jeg tog til Japan i 2017, viste det sig, at en af de største ville blive afholdt, imens jeg befandt mig i landet – nemlig Takayama Festival. Jeg valgte derfor at bruge en dag på at tage til Takayama og opleve festivalen, hvor der dog var fyldt med så mange mennesker, fordi festivalen blev afholdt i weekenden. Selv togene dertil var propfulde af rejsende, mens stationen på hjemturen var et stort kaos. Jeg var dog glad for, at jeg fik prøvet at opleve en japansk festival, for på den måde fandt jeg ud af, at det ikke rigtig er noget for mig, fordi store menneskemængder ikke lige er min kop te. Der var ganske enkelt så meget larm og tumult, at jeg ikke kunne nyde stemningen og dermed oplevelsen.

2: Asakusa

10 steder der var proppet med menneskerI 2019 var jeg i Asakusa i Tokyo for at se bueskydning sammen med min japanske ven, og bagefter valgte vi at tage ud at spise. Jeg glemmer imidlertid aldrig det hav af mennesker, vi endte med at gå rundt i, imens vi begav os rundt i Asakusa, for der var simpelthen pakket med folk i skikkelse af japanere og udlændinge, så der kunne jeg virkelig mærke, at jeg befandt mig i en millionby. Der var ikke nogen turistattraktion i nærheden, men alligevel var gaderne fulde af tusindvis af mennesker, som det nærmest var umuligt at bryde fri fra. Mig og min ven fulgte derfor bare med strømmen, indtil vi faldt over en ramen–restaurant, hvor vi valgte at få noget at spise, hvorefter vi tog videre til Shinjuku, hvor der ikke var nær så mange mennesker.

1: Gion

10 steder der var proppet med menneskerGion–distriktet i Kyoto er kendt for sine mange historiske templer, og i 2016 valgte jeg at besøge bydelen, hvor målet var templet Kiyomizudera, hvor hovedbygningen desværre viste sig at være under renovering. Jeg besøgte derfor ikke denne, men det var nu heller ikke noget, jeg fortrød, for området omkring Kiyomizudera var et sandt hav af mennesker, og det var stort set umuligt at begive sig rundt i de smalle gader i hele Gion, hvor der var mennesker og atter mennesker til alle sider, selvom det ellers var sent på eftermiddagen, hvor mange seværdigheder var ved at lukke. I 2023 valgte jeg derfor at besøge Kiyomizudera om morgenen, men selv da var der enormt mange besøgende, men jeg husker stadig, hvor ekstremt det var i 2016, og generelt har jeg virkelig svært ved at værdsætte Kyoto grundet de mange turister, der altid er i byen.

 

Total Page Visits: 63 - Today Page Visits: 1