Ashikaga og Kawagoe

Ashikaga og Kawagoe

 

Jeg var tilbage i Tokyo, men turen gennem de japanske alper havde gjort mig syg, så jeg havde ikke fået meget søvn, fordi jeg havde ligget og hostet og haft snotnæse hele natten. Jeg vågnede dog af mig selv ved 6-tiden, og på denne dag havde jeg faktisk planlagt at tage til Kawaguchiko for at se Fuji-bjerget, hvis vejret var klart. Uheldigvis var det dog skyet, men heldigvis havde jeg allerede set Fuji-bjerget, da jeg tidligere på ugen lavede om på mine planer og tog til Kawaguchiko før tid. Denne dag valgte jeg så at lave om på mine planer igen, da jeg valgte at besøge de steder, jeg havde planlagt at se dagen efter: Nemlig Ashikaga og Kawagoe, der begge ligger i rimelig afstand til Tokyo. I Ashikaga ville jeg dog besøge Ashikaga Flower Park, der kan blive temmelig fyldt med mennesker i løbet af dagen, så jeg besluttede mig for, at det var bedst at komme tidligt og starte dagen der.

Ashikaga og Kawagoe

 

Ashikaga og Kawagoe

Det er en lang togtur til Ashikaga, men omkring klokken 9.30 ankom jeg til Ashikaga Flower Park, hvor jeg håbede at se parkens blåregn blomstre, da det er det, den er mest kendt for. Desværre var der endnu lang tid til før de sprang ud, så jeg forstod egentlig ikke billetprisen på 1000 yen. Denne bestemmes nemlig hver morgen af personalet ud fra hvor meget der er at se i parken, og selvom der var mange blomster, så synes jeg alligevel det var et lidt skuffende besøg. Jeg havde tidligere set kæmpehvepse i Japan og blev overrasket over at der også var kæmpebier, der fløj rundt mellem blomsterne og fik det til at løbe koldt ned at ryggen på en, hver gang de fløj forbi ens øre med deres abnorme summen. I parken kunne man købe temmelig mange billige blomster i krukker, men det var dog ikke noget, jeg kunne slæbe med hjem til Danmark, så jeg begav mig tilbage til stationen og videre til selve Ashikaga by, hvor jeg besøgte Ashikaga Gakko, der har status som Japans første akademi, Bannaji-templet og Orihime-helligdommen. Min gps havde igen svigtet, så det var lidt svært at finde rundt, men heldigvis lå det hele inden for gåafstand, og så var der ikke mange turister i Ashikaga.

Ashikaga og Kawagoe

Fra Ashikaga kan man nemt komme videre til Kawagoe med tog, hvilket var grunden til, at jeg havde valgt at besøge de to byer samme dag. Jeg ankom til Kawagoe omkring klokken 14 og slog først et hurtigt smut forbi en helligdom og et lille tempel, før turen gik videre til byens største tempel, Kitain-templet, der samtidig er den største seværdighed. Da en ældre herre så at jeg læste et skilt, spurgte han om jeg kunne japansk, og vi fik os herefter en kort sludder, før jeg fik set nærmere på templet både indvendigt og udvendigt. Med til Kitain-templet hører en samling af 500 Rakan-statuer, der alle har et forskelligt udtryk, så dem kunne man bruge lang tid på at kigge på, men jeg skulle dog videre til den gamle Kawagoe-borg, som ikke længere eksisterer. Det gør den gamle residensbygning, Honmaru, til gengæld, og denne ville jeg gerne nå at besøge inden lukketid, og det er jeg glad for at jeg nåede, for udadtil ser den ikke ud af meget, men indvendigt er det derimod en gammel traditionel bygning med tatami-måtter, skydedøre og blottede bærebjælker, der gav en virkelig harmonisk stemning.

Der var ikke mange andre folk i bygningen, så jeg brugte lang tid på at sidde eller gå og tage indtrykkene til mig. Lige ved siden af lå et stort sportsanlæg, hvor skolebørn øvede alt fra tennis til baseball, og det var rigtig interessant at se, hvordan de ældre børn skamroste de yngre, hver gang de lavede et godt slag. For japanere er sammenhold vigtigt, og selvom der ikke blev dyrket meget sport, så blev holdånden tydeligvis styrket.

Ashikaga og Kawagoe

 

Ashikaga og Kawagoe

Fra Kawagoe-borgen begav jeg mig videre til Hikawa-helligdommen, der er en forholdsvis lille helligdom, men den er dog kendt for sin tunnel af ema (træplader med ønsker), som jeg naturligvis skulle se, men her var samtidig nogle interessante bygninger at kigge på. Klokken var efterhånden ved at blive mange, så jeg afsluttede min rundtur i byen ved at lægge turen forbi Kawagoes kendte varehusdistrikt, hvor bygninger opført i et traditionelt design præger gadebilledet. Vartegnet er et klokketårn af træ, der befinder sig i en lille sidegade, men jeg syntes dog, at de rigtige huse var mere interessante. Disse lå dog langt fra stationen, så det var en længere gåtur tilbage til denne, hvor jeg lige nåede et tog tilbage til Tokyo, mens tusmørket begyndte at melde sig. Det nåede derfor at blive mørkt, før jeg vendte tilbage til mit hotel, og denne dag blev jeg simpelthen også solskoldet på nakken, fordi jeg det meste af dagen havde gået med ryggen til solen, der havde skinnet med ufattelig styrke, hvilket min vinterblege danske hud ikke var vant til. Så ikke nok med at jeg havde ondt inde i halsen – nu havde jeg også ondt ude på nakken.

 

Dagens højdepunkt: Kawagoe-borgens Honmaru
 
Dagens gode minde: At se skolebørn øve sport
 
Dagens forbrug på seværdigheder: 1920 yen
 
Dagens gode råd: Hvis man vil se blåregn i Ashikaga Flower Park så er begyndelsen af maj nok bedst

Ashikaga og Kawagoe41total visits,1visits today