24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama

24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama

På denne dag besøgte jeg:

-Fudarakusanji, Nachi-vandfaldet, Kumano Nachi Taisha og Seigantoji i Nachikatsuura

 

Nachikatsuura

24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama
Den gamle rute mod Nachi-vandfaldet

På min sidste dag i Japan havde jeg planlagt at besøge Nachi-vandfaldet og derefter tage forbi Ise-helligdommen, før turen skulle ende i Yokohama, hvor jeg skulle tilbringe min sidste nat på hotel. Ifølge mit skema kunne jeg sagtens nå det, hvis jeg startede tidligt, så jeg stod endnu engang op klokken 7 for at spise morgenmad sammen med kvinden, jeg boede hos i Shingu, hvorefter hun kørte mig til stationen. Her skulle jeg med et tog klokken 8, og heldigvis ligger byen Nachikatsuura ikke så langt fra Shingu, så jeg var hurtigt fremme. Mens jeg ventede på bussen, der skulle bringe mig frem til Nachi-vandfaldet, tog jeg et smut forbi templet Fudarakusanji, der er kendt for sine selvmordsmunke, der før i tiden blev sendt ud på havet i søgningen efter Paradis. I dag kan man se en kopi af de både, der dengang blev anvendt, men ellers har templet ikke så meget at byde på, så det var et hurtigt visit.

24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama
Seigantoji og Nachi-vandfaldet

Bussen ankom til stationen, og udover mig var der både japanske og udenlandske turister, der skulle med. Jeg skulle dog ikke hele vejen frem til Nachi-vandfaldet, for jeg ville nemlig gerne tage den oprindelige rute dertil, som folk før i tiden gjorde brug af. Denne er kendt som Daimon-zaka og er rent ud sagt en 600 meter lang trappe, der leder igennem en frodig skov og frem til det kompleks bestående af tempelbygninger og helligdomme, som ligger i nærheden af Nachi-vandfaldet. Trapper havde jeg efterhånden vænnet mig til, så det var egentlig ikke så hårdt, men nu havde jeg tilbragt over en uge i Japan, og varmen forblev uudholdelig. Som alle andre dage var jeg derfor badet i sved, inden det overhovedet var blevet middag, da jeg ankom til mit første stop, som var Kumano Nachi Taisha - en af de tre store Kumano-helligdomme. Dagen forinden havde jeg besøgt den i Shingu, og jeg ville oprindeligt gerne have besøgt den tredje, men efter lidt research fandt jeg ud af, at det ville være for besværligt og dyrt at lægge vejen forbi, idet den befinder sig temmelig afsides de to andre.

Desværre var Kumano Nachi Taisha ved at blive renoveret, så en stor del af den var dækket til. Jeg begav mig derfor videre for at nyde det syn, som mange nok har set billeder af - nemlig den orange pagode tilhørende Seigantoji-templet med Nachi-vandfaldet i baggrunden. Denne udsigt er lige så betagende i virkeligheden, som den er på billeder, og jeg blev faktisk lidt overrasket over, hvor langt væk vandfaldet lå, for jeg havde indtryk af, at det befandt sig lige ved siden af templet, men det var dog flere hundrede meter borte, og på turen dertil kom solen højere på himlen, så temperaturen dermed også steg, og så var det ikke længere sjovt at gå rundt under åben himmel. Heldigvis var træerne i området enorme, så man kunne gå i deres skygge, men det ændrede ikke på, at luften føltes klistret og gjorde det svært for huden at ånde.

24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama
Nachi-vandfaldet

Det var derfor en stor lettelse, da jeg fik begivet mig ned ad de mange trappetrin, der leder frem til Nachi-vandfaldet, og omsider kunne nyde det på nært hold. De mange japanere var mere interesserede i at købe lykkeamuletter og lave religiøse ting, så på selve platformen, hvorfra man kan kigge op på vandfaldet var der nærmest mennesketomt, så man virkelig kunne tage synet og stemningen til sig. Generelt var der ikke så mange turister i området, måske fordi det var tidligt, eller fordi Nachikatsuura ligger så afsides.

Nachi-vandfaldet er 133 meter højt og dermed Japans højeste. Dette var min fjerde tur til Japan, men kun anden gang, jeg havde stået nært et stort vandfald, efter jeg tidligere på min rejse havde været forbi Kegon-vandfaldet i Nikko. Når man kommer fra Danmark er der bare noget betagende ved et sådant syn, og på trods af larmen havde man bare lyst til at stå og kigge på det i flere timer, så jeg vil helt klart anbefale, at man på sin ferie i Japan prøver at besøge et af landets mange vandfald. Jeg kunne dog ikke klare at være udenfor længere, og selvom jeg havde planlagt at tage en bus senere på dagen, så valgte jeg at tage en tidligere, fordi jeg havde behov for at blive luftet igennem med noget aircondition. Ulempen var så bare, at turen til Nachikatsuura kun tager en halv time, og her skulle jeg vente i 40 minutter på toget til Ise - hvilket var grunden til at jeg havde tænkt mig at tage en senere bus, så jeg ikke havde behøvet at vente. Jeg brugte derfor tiden på at gå lidt rundt i Nachikatsuura, som er en havneby, så jeg kunne blandt andet betragte udsigten ud over havet, men da jeg gik rundt på havnen, så jeg desuden også en hel masse fiskeørne, der fløj rundt som var de måger. Jeg havde aldrig set så mange rovfugle samlet på et sted og tilmed befinde sig i en stor flok, så det var noget, jeg virkelig blev betaget af.

24. juli 2018: Fra Nachikatsuura til Yokohama
Havudsigt fra Nachikatsuura

Da jeg vendte tilbage til stationen købte jeg en is og blev desuden spurgt om jeg ville deltage i en undersøgelse angående mit formål med at besøge byen. Jeg besvarede et spørgeskema og gik herefter ned på perronen, hvor toget holdt og ventede på at kunne køre af sted. På det tidspunkt var jeg virkelig træt. Ikke fordi jeg var udkørt, men fordi jeg følte mig drænet af energi grundet varmen. Klokken var ikke en gang 12 og jeg havde virkelig ikke lyst til at være i gang resten af dagen, så jeg tog den beslutning at droppe turen til Ise, hvor jeg ville besøge Japans vigtigste helligdom, hvilket er et gigantisk område, der befinder sig udenfor - et sted jeg ikke længere kunne klare at opholde mig. I stedet valgte jeg at tage til Yokohama flere timer før planlagt, så jeg således kunne tilbringe resten af dagen i de kølige tog.

Farvel Japan

Toget fra Nachikatsuura standsede i Nagoya, hvorfra jeg skiftede til shinkansen, der bragte mig til Yokohama, og her hoppede jeg så på en lokal forbindelse til Tsurumi station, som lå i nærheden af mit hotel. Herfra kunne jeg nemt komme til Narita Lufthavn næste morgen. Jeg ankom, da det var begyndt at blive mørkt, og da det var min sidste dag valgte jeg at tage forbi nogle butikker og købe stort ind af kopnudler og karrysaucer, som jeg kunne tage med tilbage til Danmark. Fordelen ved at jeg var taget til Yokohama før tid var, at jeg dermed kunne slappe af og gøre mig klar til min hjemtur, ligesom jeg kunne gå tidligt i seng. Selvom jeg havde sat mit vækkeur, så ringede det dog ikke næste morgen, så jeg endte med at få travlt, da jeg stod en time for sent op. Heldigvis gik mit fly først klokken 12, så jeg havde god tid, men jeg ville gerne nå frem til lufthavnen, inden check-in startede, så jeg endte alligevel med at stresse. Det hjalp desuden ikke, at det var myldretid, så stationer og tog var proppet med mennesker. Jeg nåede dog at ankomme til lufthavnen i tide før check-in åbnede, og jeg nåede derfor også mit fly, men præcis som på vej til Japan så kom min bagage ikke med mig, da den igen strandede i Moskva, hvor jeg skulle mellemlande, så den blev simpelthen forsinket to gange på én ferie i den samme lufthavn.

Denne tur vil blive husket som den mest begivenhedsrige, fordi jeg for det første besteg Fuji-bjerget, men derudover også fik oplevet mange kendte yderområder, heriblandt Iya-dalen der for altid vil være et af mine favoritsteder i Japan. Det jeg mest vil huske denne ferie for er dog varmen. Jeg har aldrig været sydpå, så jeg havde aldrig oplevet så høje temperaturer i hele mit liv, og jeg syntes bestemt ikke det var rart. Formålet med mine ferier er at opleve Japan, og der gjorde vejret det noget besværligt at nyde landet.

 

Dagens højdepunkt: Nachi-vandfaldet er virkelig enormt og et flot syn

 

Dagens gode minde: De mange fiskeørne, der fløj rundt over havnen i Nachikatsuura. Virkelig unikt at se så mange rovfugle på samme sted

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 300 yen.

 

Dagens gode råd: Det kan anbefales, at man ikke planlægger for mange udendørsaktiviteter på en enkel dag under sit ophold i Japan, hvis man er af sted om sommeren, fordi det kan ende med at blive virkelig varmt.

Total Page Visits: 391 - Today Page Visits: 1